Koudwater

Een koudwatersysteem wordt veelal voor grote gebouwen gebruikt en deze bestaat uit een koelunit die geplaatst wordt op het dak of in een technische ruimte in combinatie met binnenunits. De koeling vindt plaats door middel van het transporteren van koud water naar de binnenunits welke zich in de te koelen ruimte bevinden. U heeft hierbij de keuze uit een ruime variteit aan binnenunits, zoals cassette-, wand-, plafond-, satelliet modellen. Al deze modellen kunnen ook uitgevoerd worden met filters voor luchtreiniging. Deze systemen worden veelal toegepast waar een geleidelijke temperatuurbeheersing van groot belang is.

Het koudwatersysteem onderscheidt zich ten opzichte van andere koelsystemen door een geleidelijke aanpassing van de temperatuur. Een belangrijk ander voordeel van koudwatersystemen is de relatief eenvoudige uitbreiding van het systeem. De capaciteit van de buitenunit is vaak dusdanig dat er zonder al te veel problemen meer binnenunits op aangesloten kunnen worden.

Uitgevoerd met warmtepomp koelt de installatie het gebouw niet alleen, maar zorgt ook voor behaaglijke warmte in de winter.